Beroendeframkallande mat!

,
Det som förenar de mest beroendeframkallande livsmedlen är att de alla är energirika och högprocessade samt har ett högt innehåll av både fett och raffinerade kolhydrater (dvs socker och vitt mjöl).

Mer muskler – bättre hälsa!

,
En god muskelkostym livet ut är oerhört viktigt ur ett hälsoperspektiv. Den här artikeln förklarar varför!

Tränar vi tillräckligt ansträngande för att få bra resultat?

Med vilken ansträngning du tränar är generellt viktigare än vad du tränar. Men hur bra är vi egentligen på att ta i när vi tränar och hur bra är vi på att uppskatta vår egentliga kapacitet? Den här artikeln besvarar dessa frågor.

Träningsvärk är inget att eftersträva!

Många har uppfattningen att DOMS är något positivt, ett tecken på man gjort ett bra träningspass och att musklerna växer. Den här artikeln belyser varför denna tro är felaktig och varför träningsvärk snarare kan vara kontraproduktivt.

Sluta jojobanta på veckobasis!

, ,
Många får inte det resultat de vill av sina försök till viktminskning. Det beror ofta på att de inte ser sitt kaloriintag ur ett större perspektiv än ett dag-till-dag-perspektiv.

Åldrande medför muskelförlust

,
Människan tappar både styrka och muskelmassan med åldern . Med den här artikeln går vi kort igenom varför muskulaturen bryts ned och vad man kan göra för att bromsa denna process.

Viktminskning? Ät mer protein!

, , ,
En naturlig följ av en viktminskning är att man också tappar muskelmassa på köpet. Det går dock att undvika genom att äta mer protein!

Viktminskning? Ät det som mättar bra!

, ,
En alltför stor hunger och stort sötsug sätter ofta stopp för mångas viktminskningsplaner. Du kan dock undvika detta fenomen till stor del genom att välja rätt livsmedel!

Mejeriprodukters hälsopåverkan

,
Huruvida mjölk och mejeriprodukter är hälsosamt eller inte är ett ständigt återkommande debattämne. Här går vi därför igenom vad vetenskapen säger i frågan!